Традиционалне друштвене игре

Трула кобила Циљ ове игре, у којој су учествовали најчешће дечаци, је да покажу своју снагу и издржљивост. Једна од екипа представљала је Трулу кобилу. Њен задатак је да се поређају учесници један за другим, пресавијени у појасу. Иза првог члана се ређају остали, а њихове главе су између ногу преходног члана. Другом тиму припадају скакачи. Њихов задатак је да, скакањем, поседају на кобилу. Први треба да скочи што даље како би оставио места за остале. Ако кобила поклекне док скачу на њу, скакање се понавља. Скакачи не смеју ни додирнути земљу кад су на кобили, иначе губе. Када и последњи скакач скочи на кобилу, почиње обројавање до десет. Уколико чланови кобиле за то време издржи, односе победу.

Ратне игре Од пећинског доба, до данашњег, мушкарац је одувек био ратник. Битке је водио како у стварном животу, тако и у игри. Све ратне игре имају исту суштину: освојити територију, заробити и убити непријатеља. Најпопуларније међу њима су: хајдуци и турци; лопови и жандари; партизани и немци; каубоји и индијанци. Понекад би и девојчицама допуштали да се играју са њима, али су им додељивали мање значајне улоге, као на пример, болничарке.

Клис-пала Клис је стара игра, која се игра на отвореном простору. Број играча је неограничен.  Клис је парче облог дрвета дебљине средњег прста и дужине 15-20 цм, зашиљеног са обе стране. Пале или како га други зову машка, је дрво дужине око 60 цм. Место одакле се клис бије обележено је штапам набијеним у земљу. Вештим ударцима пале, клис се одваја од земље и баца што даље. Циљ игре је да се клис отера што даље од забијног штапа у земљи. Даљина се мерила палом. Победник је онај који клис баци што даље.

Још неке од заборављених традиционалних игара су: Школице, Фоте, Вештице, Ласте проласте, Шири-шири-везени пешкири, Глувих телефона, Иде маца око тебе, Коларићу Панићу и друге.