МУДРИ И ЈУНАЧНИ ВОЈВОДА ЈАНКО КАТИЋ

МУДРИ И ЈУНАЧНИ ВОЈВОДА ЈАНКО КАТИЋ

монодрама у извођењу глумца Александра Дунића, по тексту Милована Витезовића; подрум Муселимовог конака, субота 11. фебруар /дан Сече кнезова/, у 19 часова

и

БЕСПЛАТНИ ОБИЛАСЦИ СТАЛНИХ ПОСТАВКИ НАРОДНОГ МУЗЕЈА ВАЉЕВО

Централна поставка Народног музеја Ваљево и поставка у Муселимовом конаку; субота 11. фебруар, од 10 до 18 часова

Ради подећања на догађај Сече кнезова, који се одиграо 4. фебруара 1804, као непосредни повод Првом српском устанку са чијим започињањем је отпочело стварање нововековне српске државе, као и ради подесећања на значај који су у тим процесима имали Ваљево и Ваљевци, у Муселимовом конаку, објекту у коме су своје последње тренутке, пре погубљења, провели кнезови Алекса Ненадовић и Илија Бирчанин, биће одиграна монодрама Мудри и јуначни војвода Јанко Катић. Монодраму изводи глумац Александар Дунић, по тексту који је припремио Милован Витезовић.

Монодрама ће бити изведена уз покровитељску помоћ предузећа БОСИС из Ваљева. Улаз је слободан и улазнице за представу се неће наплаћивати, а будући да је број места ограничен (50) неопходна да се места унапред резервишу. Резервација, са преузимањем резервационих улазница, ће бити обављана у пријемној сали музеја, од уторка 31. јануара у времену од 10 до 17. Један посетилац ће моћи да преузме само једну улазницу.

Пожељно је да свако ко преузме улазницу у кутију за добровољне прилоге донира суму по свом нахођењу, намењену за прилог Центру за вантелесну оплодњу из Ваљева, у оквиру акције: Да се нови живот рађа.